Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere bakılırsa ne gestaltlarda yangın bapsı sömürmek zorunludur bakacak olursak;

Katıcı malzeme kucakermeyen ve üstıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Fakat, yangın bapsı satıcıları ortada bedel farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, reva fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı genellikle 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz tarafından belirlenen gestaltdaki Yangın Kapıları en faik kalite ve en muvafık yükselmek politikamıza şık olacak şekilde üretilir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalım ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Dokumada bulunan insanların emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi şeşna kızılınmasında önemli bir rol oynar.

Hiç kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak çabucak yemeden içmeden her türlü gestaltlarda kullanılmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size haber verecektir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.

Yangın en ciddi risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, in tahliye yangın kapısı rahatışı ve yangının dağıldığı alanların muayene şeşnda tutulması yaşamsal ögönen taşımaktadır.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Mafevkda taraf düz kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Merdivenin degajeliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne bapların cepheı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın karınindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Report this wiki page